Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından, Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde, Kırşehir, Çorum ve Çankırı illerini kapsayan halk sağlığı hizmetleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya, Halk Sağlığı Genel Müdürümüz Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Kırıkkale İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Osman Polat, Kırşehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Süleyman Ersoy, Çorum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Sinan Zehir, Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, halk sağlığı hizmetleri daire başkanları ve ilgili sağlık yöneticileri katıldı.
Toplantı öncesinde, Halk Sağlığı Genel Müdürümüz Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve beraberindeki heyet, ilimizdeki çeşitli sağlık tesislerinde incelemelerde bulundu. Bu kapsamda, Yahşihan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Yaylacık Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Hürriyet ASM ve 70. Yıl ASM ziyaret edilerek, sunulan hizmetlerin kalitesi ve ihtiyaçları yerinde değerlendirildi.
Değerlendirme toplantısında, bölge illerinde yürütülen halk sağlığı hizmetlerinin mevcut durumu ele alındı. Koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla iller arası iş birliği ve koordinasyonun önemi vurgulandı.
Halk Sağlığı Genel Müdürümüz Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, toplantıda yaptığı konuşmada, ülke genelinde halk sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Özellikle, 2025 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 1000 aile sağlığı merkezi ve 100 sağlıklı hayat merkezinin açılmasının planlandığını belirtti. Bu merkezlerin, birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve vatandaşlara daha erişilebilir sağlık hizmetleri sunulması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Bölgesel değerlendirme toplantısının ilimizde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Osman Polat, "Bölgemizdeki halk sağlığı hizmetlerinin mevcut durumunu değerlendirmek ve daha iyiye taşımak adına önemli bir toplantı gerçekleştirdik. İller arası iş birliği ve deneyim paylaşımı, hizmet kalitemizin artmasına katkı sağlayacaktır.” dedi. Bu tür bölgesel toplantılar ve saha ziyaretleri, halk sağlığı hizmetlerinin yerinde değerlendirilmesi, iyileştirilmesi ve sağlık yöneticileri arasında deneyim paylaşımının sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.