İl Sağlık Müdürümüz Dr. Murat AĞIRTAŞ, Kurban Bayramı süresince et tüketiminin artması, öğün düzeni ve sayısının değişmesi gibi beslenme değişikliklerinin kronik hastalığı olan bireylerde sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekti.
Şişmanlık, kalp damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon, mide rahatsızlığı ve benzeri kronik hastalığı olan bireylerin beslenmelerine Kurban Bayramında özen göstermeleri gerektiğinin altını çizen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Murat AĞIRTAŞ, bayram ziyaretlerinde tüketilen etlerin aşırı yağlı yerine az yağlı tercih etmelerini, tüketilen etin niteliğinin yanında nasıl pişirileceği, ne kadar ve hangi besinlerle birlikte tüketileceğinin önemli olduğunu ifade etti.
Kurban etlerinin ne miktarda, nasıl tüketileceğini bilmenin, sağlıklı saklama, hazırlama ve pişirme yöntemlerinin hastalıklı insanlar kadar, sağlıklı bireyler için de önemli olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz Dr. Murat AĞIRTAŞ, et ile birlikte C ve E vitamini yönünden zengin olan sebze ve meyvelerle tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Et içeriğinde az bulunan doğal lifler, B1 gibi önemli vitamin ve besin öğelerini beslenmemizden eksik etmemek için, bu minerallerin bulunduğu ekmek, pilav, börek, çorba ve benzeri besinleri etle birlikte uygun miktarda almak gereklidir. Et, protein, kalsiyum, fosfor, B2, B12 ve A vitamini olmak üzere birçok besin öğesinden zengin olduğu için yoğurt, cacık, ayran gibi süt ve süt ürünleri de etle birlikte alınması gereken besin öğelerindendir. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları olanlar etleri hemen değil, buzdolabında beklettikten sonra tüketmeli. Et ile yapılan yemekler etin kendi yağı ile pişirilmeli ve ayrıca yağ eklenmemesi sağlık açısından önemlidir” dedi.