2024 Yılı 1. Dönem (Mayıs) İl İçi Atama ve Yer Değişikliği İlanı
30 Nisan 2024

25/02/2019 tarihli ve 2833 sayılı Bakanlık Makam Oluru ile yürürlüğe giren “Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönerge” gereği, Kırıkkale ilinde yer alan sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personelinin isteğe bağlı olarak 2024 Yılı 1. Dönemi (Mayıs) İl İçi Atama ve Yer Değiştirme işlemleri aşağıdaki takvim, usul esaslar ve sınırlamalar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

30.04.2024

Müracaat usullerinin ve münhal kadroların ilan edilmesi

2

02.05.2024-17.05.2024

Başvuruların Müdürlüğümüz Evrak Birimine teslim edilmesi

3

21.05.2024

Müracaatları Komisyonca kabul edilen ve edilmeyenler ile hizmet puanlarının ilanı

4

22.05.2024-24.05.2024

Müracaatı komisyonca reddedilenlerin itirazlarının, hizmet puanı itirazlarının alınması ve değerlendirilmesi

5

27.05.2024

İtiraz sonuçlarının ilan edilmesi

6

29.05.2024

Yerleştirme sonuçlarının ilanı


USÜL VE ESASLAR
1.
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık hizmetleri sınıfındaki personel kadrolu olarak çalıştığı unvan/branşta ilân edilen tüm münhal kadrolara başvuru yapabilecektir. 
2.Başvurular; Atama Nakil Talep Formunun doldurulup imzalanarak tercihlerin yapılması (en fazla beş tercih yapılacaktır) ve kadrosunun bulunduğu sağlık kurum ve kuruluş yöneticisine başvuru formundaki bilgilerin doğruluğunun onaylatılması sonrasında belirtilen süre içerisinde Müdürlüğümüz Evrak Birimine şahsen veya noter onaylı vekâlet ile elden teslim edilmesi halinde değerlendirmeye alınacaktır.
3.Başvuran personelin yerleştirme işlemleri, T.C. Sağlık Bakanlığı Entegre Kurumsal İşlem Platformunda (EKİP) hesaplanan hizmet puanları esas alınarak (en yüksek hizmet puanından aşağı doğru sıralanarak) yapılacaktır. Bu nedenle personelce başvuru belgesine, EKİP’ten alınacak hizmet puanını gösterir belgenin de sağlık kurum ve kuruluş yöneticisine onaylatılarak eklenmesi gerekmektedir. Personelin hizmet puanı eşit olması halinde çalışma süresi esas alınır, çalışma süresinin de eşit olması halinde kura ile yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
4.Başvurularını iptal ettirmek isteyenler iptal istemiyle ilgili dilekçelerini 28.05.2023  tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Evrak Birimine teslim etmeleri halinde müracaatları değerlendirmeye alınacaktır.
5.Başvuruda bulunan personelin müracaat evrakları, İl İçi Atama ve Yer Değişikliği Komisyonu tarafından incelenerek değerlendirilmeye alınacaktır. Yerleştirme sonuçları Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünün resmi internet adresinden (www.kirikkale.ism.saglik.gov.tr) duyurulacaktır.
6.Açılan münhal kadrolara yerleştirilenlerin ayrılışları sağlık kurum ve kuruluş yöneticilerince atanma tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde sağlanacaktır. Ataması yapılan personelden, yerine yeni atama yapılmadan görevden ayrılması halinde hizmeti aksayacak olanların görevden ayrılış işlemleri, yerine yeni atama yapıldıktan sonra sonuçlandırılacaktır. Atama yapılamasa dahi bu süre 2 ayı geçmeyecektir.
7.Müracaat şartlarını taşımadığı halde yerleştirmesi yapılan personelin atamaları sehven yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

MÜRACAAT SINIRLAMALARI
1. Son başvuru tarihinden bir yıl öncesi itibariyle (17 Mayıs 2023 ve öncesinde), il içi, il dışı dönem tayini ve becayiş nedeniyle yer değişikliği yapanların kadrosunun bulunduğu sağlık kurum ve kuruluşuna atama işlemi ile kurumundaki görevine başlamış olması halinde müracaatları kabul edilecektir. Ayrıca 7433 sayılı kanun kapsamında kadroya geçenlerin kanun maddesinde belirtilen sürelerini tamamlayanların başvuruları değerlendirilecektir.
2. 2024 Yılı 1. Dönem (Mayıs) Atama ve Yer Değişikliği sonucu yerleştirmesi yapılan personelden kendi istekleriyle, 28.05.2023  tarihi mesai bitimine kadar başvuru işlemini iptal ettirmeyenler ile süresi içinde ayrılışlarını yapmama nedeniyle ataması iptal edilenler, 2024 Yılı “İl İçi 2. Dönem (Kasım) Atama ve Yer Değişikliğine” başvuruda bulunamayacaklardır.
3. 657 sayılı Kanunun 4/B, 4/C ve 4/D maddesine göre istihdam edilen personel, Devlet Hizmet Yükümlüleri, 663 Sayılı KHK kapsamında sözleşme imzalayan personel ile halen Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında sözleşmeli Aile Sağlığı Çalışanı olarak görev yapanlar müracaat edemeyeceklerdir.
4. Ücretsiz izinde olan (doğum, askerlik vb.) personelin başvuruları kabul edilecek olup; bu kapsamda yerleşen personelden askerlik görevi nedeni ile ücretsiz izinde olanlar ücretsiz izin bitimi itibariyle 30 (Otuz) gün içerisinde, diğer ücretsiz izinde olanlar ise yerleştirme tarihi itibari ile en geç 30 (otuz) gün içinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.
5. Atanma talebinde bulunup görev yerinden ayrılmak isteyen personelin; değerlendirme esnasında kadrosunun bulunduğu sağlık kurum ve kuruluşundaki kendi unvan/branşında mevcut kadrolu personel sayısının (Aile Sağlığı Çalışanları hariç) PDC oranının %80’ine kadar ayrılmasına, ayrıca mevcut kadrolu personel sayısının % 80 ve altı olan yerlerde de 1 (bir) personelin ayrılmasına izin verilecektir. (PDC oranı hesaplamasında %80 oranının tekabül ettiği rakam virgülden sonra 5 ve üzeri ise yukarı, 5’in altında ise rakam aşağı tamamlanır.)
6. İl merkezinde bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller, yine il merkezindeki sağlık kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara başvuru yapamayacaktır.
7. İl Sağlık Müdürlüğü ilan edilen sağlık kurum ve kuruluşları ile unvan ve branşlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutacaktır.

Münhal Kadro Listesine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ
Talep Formuna Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ