2023 Yılı Sağlık Hizmetleri Ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin İl İçi Yer Değişikliği İlanı
04 Mayıs 2023

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeler çerçevesinde 02/02/2018 tarihli ve E.04-663 sayılı onay ile yürürlüğe giren "Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin Atama ve Yer Değiştirme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönerge'nin" 7. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda 2023 Yılı İl İçi Yer Değişikliği gerçekleştirilecektir.

İL İÇİ YER DEĞİŞİKLİĞİ TAKVİMİ

 SIRA 

TARİH 

AÇIKLAMA 

1

02.05.2023

Müracaat usullerinin ve münhal kadroların ilan edilmesi

2

02.05.2023-12.05.2023

Başvuruların Müdürlüğümüz Evrak Birimine teslim edilmesi

3

18.05.2023

Müracaatları Komisyonca kabul edilen ve edilmeyenler ilanı

4

22.05.2023-24.05.2023

Müracaatı komisyonca reddedilenlerin itirazlarının alınması

5

26.05.2023

İtiraz sonuçlarının ilan edilmesi

6

30.05.2023

Yerleştirme sonuçlarının ilanı


1.      Başvurular; Atama Nakil Talep Formunun doldurulup imzalanarak tercihlerin yapılması (en fazla beş tercih yapılacaktır) ve kadrosunun bulunduğu sağlık kurum ve kuruluş yöneticisine başvuru formundaki bilgilerin doğruluğunu onaylatarak belirtilen süre içerisinde Müdürlüğümüz Evrak Birimine şahsen veya noter onaylı vekâlet ile elden teslim edilmesi halinde değerlendirmeye alınacaktır.

2.      İller arası yer değişikliği talebi aktif olan personelin il içi yer değişikliği kurasına müracaat edemeyecektir. Son başvuru tarihi itibariyle, Yeni atanan,İl içi dönem tayini ve becayiş nedeniyle yer değişikliği yapanların kadrosunun bulunduğu sağlık kurum ve kuruluşuna en son atama işlemine müteakip 12 Mayıs 2022 ve öncesinde kurumundaki görevine başlamış olması halinde müracaatları kabul edilecektir.

3.      Başvurular, sadece ilan edilen unvan/branş ve münhal kadro olarak ilan edilen sağlık tesisleri için yapılacaktır. İlan edilen unvan/branş ve münhal kadro dışındaki başvurular işleme alınmayacaktır.

4.      Personelin yerleştirme işlemlerinde, münhal pozisyondan fazla müracaat olması halinde, sırasıyla söz konusu personelin kamu’da kadrolu olarak çalıştığı hizmet süresine öncelik verilerek yerleştirme işlemi yapılacaktır. Hizmet sürelerinin eşit olması halinde yerleştirme işlemi kura (ad çekme) ile sonuçlandırılacaktır.

5.      2023 Yılı İl İçi Yer Değişikliği sonucu İl içi yer değişikliği ataması yapılan personelin en geç atama tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde kurumundan ayrılış yapması gerekmektedir.

6.      İl İçi Yer Değişikliği nedeniyle atama kararını iptal ettirenlerin iptal tarihi itibariyle 1 yıl süre geçmeden tayin talebi değerlendirilmeyecektir.

7.      İl İçi Yer Değişikliğine hak kazananlardan Başvurularını iptal ettirmek isteyenler iptal istemiyle ilgili dilekçelerini 31.05.2023  tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Evrak Birimine teslim etmeleri halinde müracaatları değerlendirmeye alınacaktır.

8.      Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat ederek sehven yerleştirilen personelin atamaları yapılmayacak, sehven yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

9.      Atama sonuçları 2023 Yılı İl İçi Yer Değişikliği takviminde belirtildiği şekilde Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

10.  İlan edilen sonuçlara itirazlar kura takviminde belirtilen tarihlere göre İl Sağlık Müdürlüğüne şahsen veya noter onaylı vekâlet ile elden teslim edilmesi halinde değerlendirmeye alınacaktır. Posta ya da kargo yolu ile gönderilen başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

11.  İl Sağlık Müdürlüğüne süresi içerisinde yapılan itiraz başvuruları 2023 Yılı İl İçi Yer Değişikliği takvimi çerçevesinde Komisyonca değerlendirilerek, İl Sağlık Müdürlüğü web sitesinde yayınlanacaktır aynı zamanda itiraz sahibine yazılı cevap verilecektir.

12.  İtiraz başvuruları değerlendirildikten sonra kesin sonuçlar Müdürlüğümüz web sitesinde (https://kirikkaleism.saglik.gov.tr/) ilan edilecektir.

13.   İl Sağlık Müdürlüğü ilan edilen sağlık kurum ve kuruluşları ile unvan ve branşlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutacaktır.

2023 Yılı Sağlık Hizmetleri Ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin İl İçi Yer Değişikliği Münhal Kadro Listesi İçin TIKLAYINIZ
Atama Talep Formu İçin TIKLAYINIZ