T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Lokantalara Tuz ve Şeker Ayarı İçin Toplantı

Güncelleme Tarihi: 06/11/2019

Lokantalara Tuz ve Şeker Ayarı İçin Toplantı kapak.JPG
İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından lokanta, pastane, kebapçı gibi yiyeceklerin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen aşırı tuz ve şeker tüketiminin azaltılması yönünde bakanlığımız çalışmalarına ek olarak il genelinde pasta ve lokanta başkanları ile toplantı yapıldı. 

Müdürlüğümüz Lokman Hekim Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hakan Kılıç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Hafçı, Şube Müdürü Bekir Çelik, Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Yurdalan Eroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Karataş ile Canan Erdoğan katıldı. Programda diyetisyen Elif Özer katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verdi. 

Tuz ve şeker tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için gerekli tedbirlerin alınması için böyle bir toplantı gerçekleştirildiğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, özellikle son yıllarda ev dışında yemek yiyen nüfusun arttığını, lokanta, pastane, kebapçı, kafe, fastfood, börekçi, kafe gibi yerlerde insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen “aşırı tuz ve şeker tüketimin azaltılması” gerektiğini ifade ederek, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin her alanda desteklenmesi amacıyla böyle bir toplantı gerçekleştirildiğine işaret etti. 

 
  • Lokantalara Tuz ve Şeker Ayarı İçin Toplantı (1).jpeg
  • Lokantalara Tuz ve Şeker Ayarı İçin Toplantı (2).jpeg
  • Lokantalara Tuz ve Şeker Ayarı İçin Toplantı (3).jpeg
  • Lokantalara Tuz ve Şeker Ayarı İçin Toplantı (4).jpeg